Gloeilampen

Op donderdagmiddag 15 juni 2017 organiseert Bureau GGO Genetisch Gemodificeerd Organisme (Genetisch Gemodificeerd Organisme ) een opfriscursus voor alle milieuveiligheidsfunctionarissen (MVF milieuveiligheidsfunctionaris (milieuveiligheidsfunctionaris )) die zich bezighouden met medische of veterinaire toepassingen van GGO's. Het doel van deze middag is om alle relevante procedures van vergunningverlening, maar ook de rol, taken en verantwoordelijkheden van de MVF op te frissen.

Voorlopig programma

12.30 uur    Ontvangst en registratie 

13.00 uur    Opening door Heddy de Wijs, Hoofd Bureau GGO 

13.10 uur    Rik Bleijs, Coördinator Medisch/Veterinair Bureau GGO, coördinator Loket Gentherapie "Procedures vergunningverlening en Loket Gentherapie" 

13.30 uur    Danielle Horst, Bureau GGO "Hoe kom ik tot de perfecte vergunningaanvraag?" 

14.00 uur    Barbara te Riet, Bureau GGO "Competenties, taken en verantwoordelijkheden MVF" 

14.30 uur    Stellingen: GGO vergunningverlening, waar of niet waar?

15.00 uur    Pauze 

15.30 uur    Cathy Bakker, MVF Erasmus MC "De rol van de MVF bij vergunningaanvragen en tijdens de studie" 

16.00 uur    Carrie Ris-Stalpers, MVF AMC Academisch Medisch Centrum Amsterdam (Academisch Medisch Centrum Amsterdam) "MVF als verantwoordelijk contactpersoon tussen onderzoekers, CRO, sponsor, bestuur en Bureau GGO"

16.30 uur    Discussie: de MVF in de praktijk 

17.00 uur    Rik Bleijs, Coördinator Medisch/Veterinair Bureau GGO, coördinator Loket Gentherapie "Afsluitende tips en tricks" 

17.15 uur    Borrel 

Er zal voldoende gelegenheid zijn om vragen  te stellen, te discussieren alsook om uw eigen praktijkervaringen te delen. De bijeenkomst is informeel en besloten van karakter, zodat u vrijuit kunt spreken en eventuele knelpunten in de groep kunt delen. 

U kunt zich nu al aanmelden via dit formulier. Inschrijving sluit 15 mei 2017. In het aanmeldformulier kunt u ook aangeven welke onderwerpen u graag aan de orde wilt brengen. In het programma is er ook een mogelijkheid om dit in een korte presentatie (5 min) toe te lichten.